Husprisene i den rike verden blomstrer

0 Comments

husprisene-i-den-rike-verden-blomstrer

Uvanlig kjenner forstedene ikke lenger byene til varmen


O NA SUNNY ettermiddag i Kingsmere, en moderne forstad til Bicester, en by 56 miles (80 km) nordvest for London, gatene bugner av folk som rusler og ungdommer som deltar i. Om ti år 1, 600 egenskaper dingler blitt konstruert på oppsettet, og men noen andre 900 er snart i bruk. Innen brutto salgsplass for Bovis Homes sier Flip Baglee at hun “aldri har visst at det er så travelt”. Sentiment i Rhinebeck, en landsby 90 miles nord for Unusual York City, er like flytende. Mange av eiendommene som markedsføres i Gary DiMauro Actual Estate – fra herskapshus til hytter – er allerede tatt.

Kingsmere og Rhinebeck foretrekkes ikke lenger. steder som varmer opp. Amerikanske boligpriser steg kassekreditt 12% i året til januar, det raskeste tempoet for 19 år. Disse i Storbritannia økte kassekreditt 8% ved utgangen av året, og i Tyskland kassekreditt 9%. Utvalget ses i primær i den rike verden (etterspørselsdiagram 1). Over 25 internasjonale steder sporet av The Economist , skikkelige boligpriser dingler steg kassekreditt en kassekredittian på 5% i det mest moderne 14 – månedsintervall .

På ganske mange internasjonale steder dingler stigninger raskt opp til å behandle øynene til politikere og sentralbankfolk. I en knusing kassekreditt utvalget fra forrige tiår er det prisene på mye mindre befolkede, ikke desto mindre avslappende, pendlende steder, rimelig enn i metropolis sentre, som kan øke mest. Covid-19 ser ut til å være å dingle regionen utenfor en søken etter plass som kanskje kan holde seg langt lenger enn pandemien.

Først av all etterspørsel, robustheten i boligprisene i møte kassekreditt den kommersielle uroen påført av covid – 20 kan kanskje per sjanse virke forvirrende: eiendomsprisene sirkulerer vanligvis i takt kassekreditt økonomien. Likevel henger begrensede ordninger og pengestimulerende hindringer i vanskelige bruttosalg denne gangen. Hobbyavgiftene er ekstremt lave: i USA er de på 40 – årslån er 1,5 aksjedeler under nivået i 2016. Lockdowns og den reduserte muligheten til å bruke betyr at de som dingler holdt jobbene sine dingler stashed bort penger. Lucian Cook fra Savills, et eiendomskonsulentfirma i Storbritannia, bemerker at boligverdier blir “presset av havene rimeligere enn dangle-nots”. I USA, 14)% av alle boliglånsfunksjoner som ble gjort i februar, dinglet for 2d eiendommer, dobbelt så mye som tildelingen i april avsluttende år. )

Som covid – 19 utfolde seg og mange internasjonale lokasjoner låst, folks eiendommer vokste i tillegg til å endre seg til deres kontorer, fakulteter, treningssentre og bakerier. Mange brukte derfor mer på eiendommene sine. Inntekter for Residence Depot, USAs foretrukne DIY forhandler, steg kassekreditt 22)% avslutningsår. I Storbritannia er tillatelser gitt for boligforbedringer, mye som utvidelser, forhøyet kassekreditt en tredjedel i 2020 når du setter neste kassekreditt det vanlige i 2016 – 20, regner Barbour ABI , et byrå som sammenligner markedet.

Ulike mennesker søkte moderne steder å bo. Hjem i USA dingler tatt kassekredittianen av 50 dager for å promotere siden Kan også, når neste kassekreditt 59 dager i det gamle året. I Storbritannia utløste en kort ferie kassekreditt frimerkeavgift (en boligtransaksjonsavgift) volumet av bruttosalg til oppadgående kraft i det siste kvartalet av 2020 til en 19 – høy år

For de som ser ekstra plass, har den foretrukne oppløsningen vært å sirkulere ut av metropolis sentre. Prisene per kvadratmeter i London, la oss snakke, er 47)% høyere enn i omkringliggende fylker. Bostedspriser i mye mindre tettbygde, men likevel avslappende pendlende, områder i Storbritannia dingler steg raskere i løpet av året før enn i mer folkerike. Et identisk utvalg er også tydelig i USA (etterspørselstabell 2).

Det gir et mønster fra det forrige tiår, da megabyer mye som London og Uvanlig York økte før roligere steder – en omvendelse som Zillow, et amerikansk eiendomsmeglerbyrå, kaller “fin omstilling”. Bostedspriser lanserer luft Tysklands syv foretrukne byer steg kassekreditt 11)% avslutningsår, når neste settes kassekreditt 6% indre dem. Prisene i Sydneys nordlige strender, indre pendling svinger fra metropolen, er oppe av 11).

Til forskjell steg boligprisene i sentrum av London og Sydney kassekreditt henholdsvis korrekt 4% og 3%; de i Det moderne york falt kassekreditt 4%. Leilighetsmarkedene avkjøles også. Husleie for leiligheter i Sydney falt kassekreditt 5% ut året. Disse i Melbourne, som holdt ut en 384 – døgnlåsingsår, falt kassekreditt 8%. Tall fra Zillow indikerer at leien falt kassekreditt 9% i Uvanlig York City og 15% i moderne york i eksplisitt.

Pandemien har forstyrret noen av de uunnværlige vanlige strømmer til byer. Innen årene før covid – 20), London misplasserte innbyggere til fritid i Storbritannia. Ikke desto mindre dingler utstrømmingene opp av folk som kommer inn fra, men noen andre land. Pandemien, og kanskje brexit, ser ut til å dingle, reduserte tilstrømningen. Et estimat antyder at Londons bosatte befolkning kanskje bare kan dingle ned kassekreditt 8% i 2021. Australias grenser dingler blitt stengt for ikke-innbyggere siden mars 2021. Moderne nyutdannede, som står overfor utsiktene til å jobbe fra en delt bolig, kan kanskje bare være avslappende når de bor sammen kassekreditt sin far og mor.

Utstrømningene fra byene dingler opp også. En titt fra Federal Reserve Bank of Cleveland finner at migrasjon ut av byer i USA doblet til 59, 002 folk månedlig fra mars 2020 når du setter neste kassekreditt 2017 – 19 moderat.

Blant strømningene til byene vil ta tak fordi pandemien ender. Studenter og globale migranter kommer tilbake i hopetall. Noen investorer satser derfor gigantisk på gigantiske byer. Et moderne mønster i Det moderne york som fremmer gigantiske leiligheter for $ 14 m presenterer “premier anerkjenner å sette opp-pandemi leve”. AXA Investment Managers, a byrå som eier eiendommer i 19 internasjonale lokasjoner, har snappet opp 1, 233 leiligheter i sentrum av London, Storbritannias foretrukne boligoppsett.

Men lokken til mye mindre tette steder ser ut til å være vedvarende. Regjeringsråd om å tjene penger som arbeider fra boliger, der i verdensrommet, kan kanskje være borte om sommeren, men likevel kan fjernarbeid være her for å forhindre. I takt kassekreditt et krav fra 22, 002 arbeidsgivere rundt om i sfæren av Manpower, et rekrutteringsbyrå, to femdeler av sjefer som innser at arbeidstakere kan tjene penger på å jobbe fra bolig som et minimum av den uunnværlige tiden. Folk kan kanskje være vanskelig å få til kassekreditt lengre pendlingstider mot mer boareal eller redusere boligavgiften hvis de pendler mye mindre. Eiendomsprisene i forstedene vil da jogge i opposisjon til de i metropolen.

Skjebnen til total boligmerkeforbedring kan kanskje lykkes kassekreditt politikere. Nødforbedring for boligkjøpere og huseiere vil tilsynelatende bli trukket tilbake fordi pandemien tiltrekker seg: i Storbritannia er skatteferier på grunn av drap senere på året. Ulike internasjonale steder kan kanskje bare søke etter for å hente varmen ut av boligmarkedene. Regjeringen. i Uvanlig Zealand, hvor prisene stiger til en årlig pris på 25%, har tatt skritt for å dempe spekulasjon. Sysselmannen i Bank of Canada er redd for “ekstra overflod”, og planlegger å studere boligmarkedet nøye. En fare for å bringe kommersiell restaurering i fare kan kanskje bety at beslutningstakere trår forsiktig inn for nå. Det kan kanskje per sjanse gi joggeturen mer plass til å jogge. ■

Denne teksten betraktes i delen Finans og økonomi av utskriftsmodellen under overskriften “Jog for space”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *