Hva 100 kontrakter avslører om Kinas utviklingslån

0 Comments

hva-100-kontrakter-avslorer-om-kinas-utviklingslan

Lån er ikke lenger rovdyr; hemmelighold er faktisk en betingelse


W HAT HAR følgende okkuperer i standard? T-banebiler i Argentina; digital TV innen republikken av Kongo; termisk energi i Kirgisistan; turboprop-fly i Vanuatu; og dronning Elizabeth II kai i Sierra Leone? Alle okkuperte nytte godt av kinesisk utlån, som har bidratt til å finansiere transport-, energi- og telekommunikasjonsprosjekter over hele den etablerende verden.

Lytt til denne legenden

Nettleseren din tøffer ikke lenger

Nyt mer lyd og podcaster på iOS eller Android.

Kina insisterer på at det hjelper hjerteknuste verdensomspennende steder å merke seg sine gjeldsfinansierte fotspor, og gir den omtrent berørte personens kapital helt andre långivere nå for forsiktige til å produsere. Kinas kritikere som erstatning anklager det for å ha gjennomvåt verdensomspennende steder kassekreditt rosa blekk, for så å ta tak i strategisk eiendom, for eksempel havner eller gruver, som sikkerhet når en rustikk misligholder.

Å vurdere disse påstandene kan også være subtil av den grunn at vilkår og betingelser for lån stort sett er skjult for å se etter. For det meste. Et driftig mannskap i samarbeid kassekreditt Brad Parks på AidData, et evalueringssenter ved College of William and Mary i Virginia, har gjennomsøkt parlamentariske nettsteder, legitime registre og gjeldsdatabaser i over 200 verdensomspennende steder, og handler etter lånepapirer som kan trenge gledet ut i begynnelsen. De okkuperer snublet over 200 kontrakter signert av 69 låner verdensomspennende lokasjoner, for det meste kassekreditt to bekreftelsesstyrte “Policy banks”, Export-Import Financial institution of China (China Eximbank) og China Trend Financial institution.

Kontraktene peker på Kinas lån er nei lenger iøynefallende kostbart. China Eximbanks kommersielle lån kostet et gebyr på 0,5-4,5% over et flytende referansegebyr (London Interbank Equipped Fee, som i gjennomsnitt var omtrent 1% det siste tiåret). Disse er “basert på markedsvilkår”, befaler forfatterne.

Heller ikke lånene er klart rovdyr. I 99 ut av 100 tilfeller krever ikke Kina at låntakeren pantsetter en fysisk eiendel som sikkerhet. Dette kan godt være at det ikke blir overrasket lenger. Å eie fysisk eiendom er “en fare”, fordelaktige egenskaper ut av Anna Gelpern fra Georgetown College, en av de mest stirrende forfatterne. (Det eneste gjennomførbare unntaket er havnelånet til Sierra Leone, som nevner “utstyr og helt annen eiendom” beskrevet i alle andre, ulokaliserte historier.)

Kinas långivere er imidlertid opptatt av mindre smertefulle former for sikkerhet. De avslører ofte at verdensomspennende steder har en egen finansinstitusjonslegende om at långiveren godt kan gripe eller blokkere i en tvist. Når de blandes kassekreditt merkelig brede konfidensialklausuler (i noen tilfeller kan låntakere ikke engang peke på eksistensen av lånet), produserer disse kontoene det mer solid for en rustikks helt andre kreditorer, eller absolutt dens innbyggere, å beholde sangen om myndighetenes økonomiske stilling. .

Kinesiske långivere vedtar ikke lenger ordentlig kassekreditt helt andre kreditorer. Totalt oppgir de at de blir ignorert enhver bredere innsats for å frembringe gjeldslettelse til en rammet låntaker (selv om enhver ber om spesiell terapi, kan det godt hende at den ikke kan håndheves). Kinesiske banker vedtar imidlertid en harmoni kassekreditt sine landsmenn. De velger et lån hvis låntakeren skader glød fra en hvilken som helst kinesisk enhet, i forbindelse kassekreditt, men ikke lenger lite til, helt andre banker.

Kina låner mer enn de fleste til ugjestmilde hjørner av riket. 200 -kontraktene omfatter lån til noen steder i hele verden kassekreditt forferdelig kreditt poengsum (Venezuela) og noen uten rangering minst (Sierra Leone). Land elsker denne vanlige krigen å låne fordi de opptar for bemerkelsesverdig frihet til mislighold og kan ikke overtale en utlåner i noe annet tilfelle. De rutinemessige vilkårene i Kinas lånekontrakter produserer det mer solid for verdensomspennende lokasjoner å belaste det. Likevel gjør det antagelig også det enklere for verdensomspennende steder å låne av det.

Denne artikkelen virket innenfor Finans- og økonomistykket av den trykte utgaven under overskriften “Verken rovdyr eller kompis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *