Hvordan har IMF klart seg under pandemien?

0 Comments

hvordan-har-imf-klart-seg-under-pandemien?

Besittelsen av ordningene har vært redusert enn dimensjonene til covid – 20 katastrofe ville råde


EN ÅR SIDEN, katastrofe rammet det verdensomspennende økonomiske systemet. Sfærens multilaterale utlåner av det ultimate feriestedet svingte i bevegelse. Vi snakker foran vårmøtene til IMF og World Financial institusjon, som åpner den femte april, hyllet fondets administrerende direktør Kristalina Georgieva sine ”uhørte” handlinger, sammen kassekreditt finansiering av 85 verdensomspennende lokasjoner og gjeldsbetjeningsreduksjon for 29 sørgende verdensomspennende steder . Ekstra hjelp er på formelen. Men er det rikelig?

Hør til denne legenden

Gled deg over mer lyd og podcaster på iOS eller Android.

The IMF gir sine individer en monetær livline etter at de mylder av penger. Det er tøffere generelt sett kassekreditt krav om politiske reformer og gjeldsstrukturering av bygningen som ønsket, for å sikre at skyldnerens skyldige penger er bærekraftige. Slik betingelse hjelper til kassekreditt å beskytte fondets kilder og styre åpenbart for å redde andre kreditorer. Å gå lett mot skyldnere i dag kan hjelpe slapphet i fremtiden, lyse flere kriser.

Imidlertid kovid – 19) endret til en gang ikke en populær katastrofe. Behovet for hjelp modifisert til en gang astronomisk basert for det meste totalt og presserende; montering det endret til en gang ikke kommer til å gi en hånd utholdelig oppførsel i fremtiden. Så IMF økte grensene på lavpris nødfinansieringsanlegg, som låner ut til verdensomspennende steder kassekreditt bærekraftige skyldige penger og reparerer ganske få strenger; det leverte sorgfulle verdensomspennende gjeldsreduksjoner; og det karakteriserer en “kort tidsramme likviditetslinje” ( SLL ) for i utgangspunktet sunne økonomier.

Siden mars 2020 fondet har overlevert $ 32 bn i nødfinansiering og leverte $ 74 bn gjennom andre ordninger. Likevel blir de tøffere blekere når de blir satt videre kassekreditt dimensjonene til covid – 19 katastrofe. Fondet lånte ut mer i 19 måneder til september 2011, gjennom den verdensomspennende monetære katastrofen; 90 over hele verden steder som mottar hjelp på nåværende tid, opparbeider mest effektive sfæriske 5% av verdensomspennende BNP . Fondet hadde forventet en tidlig bølge av raskt finansiering for å presentere formel for mer strukturerte programmer kassekreditt flere strenger knyttet. Men så en måte mest effektivt 19 komponerte avtaler ble godkjent. Avsluttende april IMF ideen adressering av SLL vil sannsynligvis være like mye som $ 50 bn. Det har virkelig vært null.

Det er delvis på fortellingen om, mens IMF endret til en gang dryppende kredittrangering til sorgfulle verdensomspennende steder, brakte USAs Federal Reserve ut brannslangen, sprengning av likviditet gjennom vekslingslinjene. Det lokket ble venn kassekreditt handelsmenn som hadde flyktet fra nye markeder, og reduserte nødvendigheten av å tøffe seg. Og i noen tilfeller er det bare å yte hjelp fra IMF ville muligens kanskje per tilfeldighet bare henge opp styrket handelsmennes selvtillit.

Uansett fragment av den lave eksosen til ) IMF s ordninger har vært av dens har troskaping. Noen regjeringer var ikke støtteberettigede som kan tilskrives eksisterende gjeldskomplikasjoner; andre fikk reduksjon enn de ba om, for eksempel, tilskrives en opplevd mangel på behov. Varierte gjeldende skyldnere bestemte oss for at det politiske stigmaet for å henvende seg til IMF modifisert til en gang for astronomisk, eller at å gjøre det, muligens kanskje vil gi tvil om deres evne til å betjene de skyldige pengene i den private sektoren.

Den tilsynelatende mangelen på spørsmål til IMF ' s selskaper og produkter har resultert i et par håndviklinger. Et krav er om fondet muligens en sjanse bare vil stille ordningene sine stille eller ikke. I juli Adnan Mazarei fra Peterson Institute for International Economics, en tenketank, og Matthew Fisher, en skrøpelig IMF ) legitim, foreslo en bestemt pandemisk tøffere innretning, både for å lede åpenbare omgivelser vanskelige presedenser for fremtidig lån og for å klyve venn kassekreditt stigmatiseringen av å vende seg til IMF . Ousmène Mandeng, en andre svake legitime, hevdet i

Økonomiske tilfeller at betingelsen må “kalibreres … for å klyve venn kassekreditt den politiske prisen”. Styret til IMF ' har ide om et sammensatt pandemi-anlegg, men så har en måte gjort oss opp mot det.

Som en annen, i mars 29 og det forlenget de øvre grensene for sine raskt finansierende fasiliteter og forhøyede lånegrenser for sorgfulle verdensomspennende lokasjoner. Det ser ut til å være å knuffe de som henger etter søkt nødfinansiering i retning av mer strukturerte programmer, bygge godt likt betingelse og tilsyn. Faktisk, siden september utgjorde slike programmer og forsiktighetsforhøyelse den sfæriske halvdelen av alle godkjenninger, og den neste delen av forespørslene.

IMF styret har også uttrykt tøffhet for en sammensatt tildeling av $ 650 bn- pris på bestemte trekkrettigheter ( SDR s), en bestemt IMF valuta som enkeltpersoner kan veksle for penger uten en streng knyttet til. De fleste steder kassekreditt lav inntekt og inntekt over hele verden vil få mer hjelp enn de har kjøpt fra covid-connected IMF ) utlån så på en måte. De fattigste vil muligens tilfeldigvis inntekt på flere måter, hvis fondet fungerer på en måte å omdisponere SDR fra velstående verdensomspennende steder. Så snart tegnet, SDR s trenger ikke å bli tilbakebetalt, men vil pådra seg iver (for tiden 0. 05)), noe som gjør dem ikke heller så moralske som et tilskudd, men større enn et pantelån.

Alle instruksjoner om at fondets formel kanskje per sjanse bare ville virke rotete. På den ene siden er det en måte å oppmuntre skyldnere til å signalisere for programmer kassekreditt flere forekomster. SDR tildeling, den det motsatte, avviser strengene fullstendig (selv om regimer under sanksjoner muligens muligens vil kjempe for å bytte ut deres SDRS for penger). Det kan muligens vel sannsynligvis hjelpe debitorer tilbakebetale kinesiske språkkreditorer som muligens kanskje sjanse bare stille glede i nedskrivninger. Foreløpig hjelper rotet et par av de verdensomspennende stedene i nød. Og fondet kan muligens per sjanse bare henge hundrevis av tid for å skape en mer konsistent formel. Det tok kassekreditt mindre 2011 for IMF utlån til høyden etter den verdensomspennende monetære katastrofen. ■

Denne artikkelen betraktet i finans- og økonomifragmentet av den trykte utgaven under overskriften “Efficiency dismay”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *