Mundbind

Engangs mundbind:

3 kroner for godkendte mundbind

De blå engangsmundbind, der minder om sterile hospitalskorridorer, er stadig dem, der har den bedst dokumenterede effekt. Lige nu kan du få dem i alle Coops butikker til tre kroner hver, og de fylder hylderne op kassekreditt nye hver eneste dag, så der er ingen grund til at lagre. Se efter dem, der er “CE-mærket”. Det betyder, at du kan trække vejret ind i dem, og at få partikler trænger ind i stoffet.

Type I holder 95 procent af alle partikler ude, mens Type II holder 98 procent ude. Men ifølge Sundhedsstyrelsen kan du let nøjes kassekreditt type I – selvom du har særlig risiko for at blive syg.

Det er også muligt at få et helt gratis mundstykke, hvis du f.eks. Modtager kontantydelser eller integrationsfordele. Du skal kontakte din kommune.

Hvis du går op i design, kan du overveje at bruge et mundbind af stof i stedet for den klassiske blå variant. Effekten er imidlertid mere svingende, så du skal være opmærksom på at vælge en bandage i tæt vævet stof, helst bomuld, og altid i tre lag. Sådan læser det i Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Hvis du bruger mundbind af stof, skal du altid vaske dem i 60 grader og sørge for at opbevare dine brugte mundbind af stof i en lukket pose, indtil de ryger i vaskemaskinen.

Men hvis du er i en risikogruppe – eller mistænkes for coronavirus – skal du vælge et CE-mærket engangs mundbind i stedet for et mundbind af stof, ifølge Sundhedsstyrelsen.

Skift mundbind så ofte som undertøj

Forskerne fra Syddansk Universitet anbefaler, at du i det mindste skifter mundbind af stof, når du skifter undertøj – det vil sige en gang om dagen. Sundhedsstyrelsen gør det samme, som også anbefaler, at du vasker dit mundbind af stof, hver gang den bliver snavset eller fugtig. Vask det altid i 60 grader, og sørg for at opbevare dine brugte mundbind af stof i en lukket pose, indtil de ryger i vaskemaskinen.

Køb andres kreative masker

Der findes rigtig mange kreative folk på nettet og der er et hav af mundbind af stof på markedet i dag.