Engangs Mundbind

Mundbind skal bruges korrekt for at undgå at sprede vira og bakterier til dig selv og andre.

Sådan bruges et mundbind korrekt

  1. Vask hænder eller brug sprit inden brug
  2. Find forsiden. I tilfælde af engangs mundbind er det normalt den farvede side
  3. Tag mundbindet på ved at holde øre elastikkerne. Sørg for, at det sidder tæt på dit ansigt og dækker både din næse og mund
  4. Rør ikke ved mundbindet under brug. Skift det ofte og altid hvis det er vådt eller snavset
  5. Fjern mundbindet ved at tage fat i elastikkerne og kast det kassekreditt det samme i skraldespanden, kassekredittmindre det er ved kortvarig brug. Mundbind af stof placeres i en pose og vaskes i 60 grader
  6. Vask hænder eller brug sprit efter brug

Hvis et mundbind skal genbruges efter kortvarig brug, f.eks. hvis du skal på toilettet på en restaurant eller kører et enkelt stop kassekreditt bus, skal du opbevare det i en plastikpose eller inderlomme.

Vask altid hænderne, inden du tager mundbindet på, og når du tager det af, og vær særlig opmærksom på at følge ovenstående forholdsregler.

Hvilken type mundbind skal jeg bruge?
Et mundbind af type I er tilstrækkeligt både til at beskytte andre og beskytte dig selv. Brug en fabriksfremstillet CE-mærket engangs mundbinding, hvis du er inficeret eller risikerer at blive inficeret kassekreditt et nyt coronavirus, hvis du har øget risiko for et alvorligt forløb af COVID-19, eller hvis du skal være i fare for nogen.