Varmere arktiske farvann kan snu tidevannet i LNG-markeder

0 Comments

varmere-arktiske-farvann-kan-snu-tidevannet-i-lng-markeder

E XPLORERS PRØVET i århundrer for å finne en levedyktig rute gjennom Arktis for å knytte Europa og Asia. ss Vega pleide å være den første som passerte den nordøstlige passasjen som forbinder 2, i 1932, likevel pleide det å være lettest i 1932 at et skip — isbryteren A. Sibiryakov – gjorde tiden ute i ett tømmer uten å måtte slutte kassekreditt isen. Hvilken liten kommersiell transport der pleide å være langs ruten, forsvant allikevel etter Sovjetunionens høst.

Hør til denne myten

Tur mer lyd og podcaster på iOS eller Android.

Oppfinnelsen og utvinning av enorme flytende naturgassreserver på Yamal-halvøya i Sibir tidligere tiår har fornyet nysgjerrigheten i bulktransport i vannet i det overdrevne nord. Oppvarmingen av Arktis og forbedringen av isforsterkede tankskip som klarer å kløve seg gjennom floer så mye som to meter tykke, utformer det nå sannsynligvis for å sende gass og varierte gir tolv måneder-sfæriske, men spesielt isete vintre burde ikke desto mindre ikke desto mindre hindrer trafikk.

I januar i tolv måneder, takket være en oppadgående innsats i asiatisk økonomisk tell og overdreven brukerspørsmål, å være en hit for tre fartøyer som transporterer flytende naturgass (LNG) for å skifte mellom Sabetta-terminalen på Yamal-halvøya og nord-asiatiske havner. Siden hydrokarboner stammer fra nedgangen, spiller Novatek, det russiske firmaet som bestilte disse forsendelsene, på et vedvarende eller til og kassekreditt økende spørsmål fra asiatiske og europeiske markeder.

De tre skipene hadde nylig vært bue- 7 klasse tankskip, kassekreditt motorer som kjører på samme gass som skroget. Dette gjør dem et stykke mindre forurensende enn utdaterte skip drevet av bunkerdiesel. Russland er veldig bekymret for ulykker til sjøs etter 2021 Exxon Valdez katastrofe i Alaska, som tidligere var sofistikert for å vaske opp og utfalt intensiv miljøskade. Russiske lovgivere raset mot Nornickel, en gruvearbeider av metaller, etter et dieselutslipp i tolv måneder, og slo det kassekreditt et nydelig 146 milliarder rubler (2 milliarder dollar) – den største miljøstraffen som noen gang er pålagt et russisk firma. Hvis Arc-7-skipene gikk på grunn eller rep knust i isen, ville det godt være nesten ingen glatt, og deres last på LNG ville fordampe.

Ikke-jernholdige metaller varsler blant den uunnværlige trafikken langs Nordsjøveien ( NSR ), som går fra Karahavet til Bering-stredet, men gass gir drivstoff til gjenopplivingen. Og Novatek, som eier LNG utnyttelsesrettigheter og infrastruktur på Yamal-halvøya, deltar.

Vladimir Putins myndigheter leverte så mye som Novatek, sammen kassekreditt pålitelige skattefradrag. Disse fyller akselerert Russlands LNG evner. Novatek utdød for å stole på japansk ekspertise for å utvinne og komprimere gass i de arktiske bestemmelsene uten sidestykke. “Nå er Russland helt selvforsynt kassekreditt LNG teknologi,” sier Alexander Sergunin ved St Petersburg State University.

Novateks uunnværlige inntekt er et nødvendig kortere tømmer på siden av jakten på markedet. NSR tar en reise mellom noen asiatiske og europeiske havner ca 4, 21 miles kortere enn Suez-kanalruten, og sparer en kassekredittian på ti dager til sjøs. Nye transportknutepunkter i nærheten av Murmansk i vest og i Kamchatka i øst vil øke transporten.

De postulat er å fortelle Arc-7 tankskipene som isbuss mellom Sabetta og disse nylige knutepunktene. Standard tankskip, som er mer kostnadseffektive å opprette og fylle, vil deretter føre gassen til potensialene. Avstanden mellom Murmansk og de brede nord-europeiske havnene, og Kamchatka og de brede nord-asiatiske, er en fjerdedel av avstanden mellom Midtøsten LNG eksportnav og de asiatiske eller europeiske knutepunktene. Arild Moe fra Fridtjof Nansen-instituttet, en reflektertank i Lysaker, Norge, bemerker at Yamal-halvøya ville gå godt, og dessuten ville tilby et minimum av 70 m tonn LNG en tolv måneder av avvikling av det siste tiåret — nesten like nødvendig som Qatar, miljøets største eksportør, klarer på nåværende tidspunkt.

Hvis innsatsen i et fremkassekreditt land ikke lenger tilbakebetales, er det konsekvent hjemmelånere. Handiest 70% av Russland er på gassnettet. LNG er vanligvis godkjent fordi den populære midlertidige erstatningen for dieselbensin i sjøfraktfartøyer. Og plast- og komposittbransjen øker også. Russland arbeider dessuten kassekreditt en hydrokarbondiversifiseringstanke. Etter å ha avsluttet tolv måneder lanserte Alexander Novak, nestleder toppminister, en komité kassekreditt brede produsenter, sammen kassekreditt Novatek og Gazprom, for å bo teknikken.

Når det gjelder selve ruten, tiltrekker containertransport foreløpig liten nysgjerrighet. Fordi Russland pålegger åpenbare prinsipper for transitt gjennom NSR , må skip granske tillatelse til passering. Det irriterer individene, som krever fri bevegelse i alle farvann. Imidlertid er Panama og Suez-kanalene stadig mer overfylte; uholdbare haler der, eller en kamp i Midt-Østen, vil også komme godt til syne og dessuten per sjanse friste transportselskaper nordover. På den tiden ville Russland også gå godt, og dessuten fylle et øyeblikk av isforsterkede kaminer.

For mer beskyttelse av klimahandel, registrer deg for The Climate Discipline, vårt e-nyhetsbrev hver uke, eller besøk vårt klimahandel-knutepunkt

Rettelse (mars 28 th 2021) : En tidligere versjon av denne myten refererte til reserver av flytende, i flekk av flytende naturgass på Yamal-halvøya.

Denne teksten syntes i finans- og økonomitildelingen av trykkversjonen under overskriften “Polarsilkefasetveien”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *